« Den ungdom! 7 gange fremtiden er ikke nok »

Mimzyen huserer!

Tags: Anmeldelse Børn og unge Film Science fiction

Anmeldelse af The last mimzy, baseret på "Mimsy were the borogoves" (gratis).

Skitse: I en fjern fremtid, hvor bl.a. telepati er almindeligt, skal børnene høre en historie. Så lad os tage den om Noah og Emma, der er på påskeferie, og så finder en kasse med en kaninbamse i.

Er det science fiction? Telepati, fremtiden og andet godt, ja. Mandalaer, læsning af hånden og den slags, well.

Temaer: Emma er vist smart, men Noah er ikke helt så godt med. Det ændrer sig, da de begynder at lege med tingene i kassen. Emma lærer at flyve, og Noah kan pludselig spille golf. Noah tegner desuden mandalaer hele tiden, og snakker med edderkopper. Tingene begynder at eskalere, og mens Emma har tillid, er Noah skeptisk: skal de ødelægge legetøjet, før det hele går galt? -- Noahs lærer, Larry, og dennes kæreste, Naomi, har været i Nepal, og kender noget til mandalaer og den slags. De mener bestemt børnene er blevet noget meget specielt. -- Da Noah kommer til at slukke for strømmen i hele byen, får terrorisme-spotterne også lidt at lave. -- Der er en årsag til, at kassen blev sendt fra fremtiden: fremtiden er løbet tør for sunde gener. Måske kan børnene hjælpe.

Er det godt? Det er en børnefilm, men ikke kun for børn. Der er helt klart strejf, der kun giver mening for voksne (som den oplyste Naomi, der er helt vildt fokuseret på at vinde lotteriet). Dvs. det også er en film, det giver mening for voksne at se. -- Slutningen giver ikke helt mening for mig. Hvordan var det lige de havde tænkt sig at fixe de der syge gener? Og hvorfor var det lige, terrorisme-spotterne besluttede sig til at tage hjem igen? -- Endelig synes jeg det er lidt sørgeligt, at rammen omkring historien er blevet ændret ift. den oprindelige novelle. Men måske kan "man" ikke lave en børnefilm, hvor en så stor løs tråd flaprer rundt på den måde. (På den anden side, hvorfor lave den som en børnefilm?) Alt i alt dog en nogenlunde tilfredsstillende filmatisering, og bestemt over gennemsnittet hvad plot og karakterer angår.

Note: Svævende sukker: saccharolevitation. At tænke, lige som en walkie talkie: walkie thinkie.

Note: Dette indlæg er sponsoreret af Buzzador og Lovefilm.

Skabt: 15. september, 2010 - Sidst ændret: 15. september, 2010 - Kommentarer (0)