« 3. Temaer og strategier 5. Kærlighedens termostat »

4. Kærlighedens sprog

Tags: Bog Charlotte Fruergaard Kærlighed

Da jeg læste Mænd er fra Mars, kvinder er fra Venus, var der nogle ting, der bare satte sig fast i mit hoved. Mænd kan godt lide at gå i hule, mens kvinder hader at mænd gør det. For nu at nævne ét eksempel på hvad hele bogen handler om: mænd og kvinder kommunikerer ikke på samme måde.

Et andet eksempel findes i kapitlet “Hvordan man scorer point hos det modsatte køn”. Her finder vi reglen “Når en kvinde fører point, giver hver gave, der gives af kærlighed, ét point uanset størrelse; alle gaver har samme værdi.” Hvilket er problematisk, når hun regner hans 8-timers-arbejdsdag for én ting, mens hendes egen opvask, indkøb, rengøring osv. tæller for et point hver.

Jeg ved ikke om det er rigtigt. Men for mig er det et stærkt billede på, hvor stor forskel der kan være på hvad den ene “siger” og den anden “hører”.

En anden måde at stille det op på (fremfor at kvinder og mænd har hvert sit sprog) er at der er 5 sprog: handling, berøring, ord, tid, gaver. De to parter i et parforhold har typisk ikke samme sprog, men de 5 sprog er ikke bestemt bundet til noget køn. Jeg kan godt lide, at den her model er mere nuanceret.

Der står meget mere om den i kapitel 4 i Det handler om kærlighed af Charlotte Fruergaard.

Skabt: 10. marts, 2011 - Sidst ændret: 10. marts, 2011 - Kommentarer (0)