Noget godt over himlen Gæsteblogger i morgen

Gode ord

Tags: Anmeldelse Mine tekster Novelle Science fiction

Proxima nr. 93 byder på en masse anledninger til taknemligt at modtage skulderklap.

Om "Lav sol over Krakow": "antologiens eneste decideret humoristiske, ja nærmest slapstickagtige indslag" synes Joen Juel Jensen.

Om Start uret: " 'Start uret', en noget hård nyser at sætte først i samlingen", og "Hvor passende egentlig at netop SFC er i stand til at finde en sådan moderne forfatter frem og bringe ham til os på et velklingende dansk. Tak." Selv tak, Knud Larn.

Om "Hvad fruen gør ...", fra Niels Dalgaard:

Blandt de øvrige bidrag til nummeret er adskillige stærke historier, der bruger robotfiguren på forskellig vis. To af historierne tager fat i tidens trend med at ville anvende robotter på plejehjem, og har på hver deres måde fået gribende fortællinger om ensomhed og fremmedgjorthed ud af det. Jeg skal erklære mig forudindtaget i det ene tilfælde, eftersom jeg er kæreste med Lise Andreasen, hvis ”Hvad Fruen gør...” forekommer mig uhyre velkomponeret. Den beskriver en nær fremtid, hvor der allerede er indført humanoide robotter, men da der planlægges ibrugtagning af en ny model, forsøger hovedpersonen at protestere. Hun er pensioneret fra det offentlige system og kender derfor forholdene indefra – og hun ved at de officielle påstande om robotternes fortræffeligheder har meget lidt med virkeligheden at gøre. Hvorved historien på et billedligt plan netop får det.

Skabt: 15. august, 2011 - Sidst ndret: 15. august, 2011 - Kommentarer (0)