« De Hugo nominerede romaner Kys mig to gange »

Stop så med den tidsmaskine-bygning!

Tags: Conrep Science fiction

Der er jo altid et par guldkorn, der sidder ekstra godt fast efter en con. Således også med årets Fantasticon.

Panel: If the world doesn’t end: Optimistic science fiction Jeg må indrømme, at jeg ikke er specielt optimistisk på menneskehedens vegne. Det ser ud som om, vi er utroligt gode til at prøve at skyde os selv i foden, og global opvarmning har vist ramt. Men et medlem af panelet sagde, dels at han var inde i sagerne, dels at han er optimistisk. Jeg må lige prøve at finde ud af, hvad han ved, jeg ikke ved.

Panel: Stories we haven’t seen: The good short story En af deltagerne beskrev den gode novelle sådan her: forestil dig at du og en god ven sidder i hver sin rare lænestol, og din ven så siger: nu skal du bare høre. Sådan skal en god novelle også føles, og man kan mærke det på 10 linjer.

Panel: Genres – Necessary distinction or annoying restriction? Sf er misforstået. Sf bliver beskrevet af folk, der reelt ikke ved hvad de taler om, og som regel er det ikke til sf's fordel. Men det er også meget, meget tungt at prøve at vende skibet. Der er simpelthen så mange, der skal "omvendes", hvis det generelle indtryk skal ændres. Og er det det, jeg gider slide mig selv op på at prøve?

J-H Rosny – den ukendte af science fiction genrens fædre, Knud Larn Der er Verne, Wells og Gernsback -- og Rosny! Der kan man bare se.

Panel: Recent trends in science fiction novels Det er en god idé at lade et panel diskutere nogle få udvalgte romaner, flere af panelisterne har læst på forhånd. Det var også rigtigt rart, at jeg havde haft fat i 3 af de 4 romaner, der blev diskuteret. Så bliver der plads til små detaljer, såsom: hvorfor handler tidsrejsehistorier stadig så meget om opfindelsen af tidsmaskinen, kan vi ikke antage nu, at vi har set alle mulighederne og koncentrere os om andre dele af historien? Nice! (Ikke så nice at panelet varede 7 kvarter uden pause ...)

Alastair Reynolds interview, Niels Dalgaard Et interessant synspunkt: universet er meget, meget, meget stort, og vi spiller ikke den store rolle, er i virkeligheden irrelevante. (Men hvordan kommer man så op hver morgen, hvis man for alvor tror på det?)

En helt anden dimension af oplevelsen var at læse "THE CONventional", der nåede at komme 2 numre af. (Et 3. er lovet.) I det ene bliver jeg omtalt som "blogger and science fiction award initiator" (det skal stå på mit næste visitkort), i det andet får Niels Klim-prisen en masse dejlig omtale, og den fysiske del af præmien omtales som "a beautiful award".

Skabt: 29. juni, 2012 - Sidst ændret: 29. juni, 2012 - Kommentarer (0)