« Uden lyd og med megen hastighed Manden der bryggede bro over disen »

Is-uglen

Tags: Anmeldelse Carolyn Ives Gilman David G. Hartwell-favorit Gardner Dozois-favorit Hugo-finalist Nebula-nomineret Novelle Science fiction

Anmeldelse af "The Ice Owl", af Carolyn Ives Gilman.

Skitse: 2 gange om dagen ringer verden, og alle i Glory of God, byen af jern, standser. Det er altid solnedgang. Thorn, en ung, sortklædt kvinde ser Incorruptibles ved porten, og slår alarm.

Er det science fiction? ja, omend et par besynderlige elementer ikke bliver sandsynliggjort.

Temaer: Thorn og hendes mor er konstant på flugt, og Thorn er nu nået til sin planet nr. 9. Det er træls at leve med alle de tidshop. Undervejs var hun forbi en planet, der udryddede noget af befolkningen; selvom det er længe siden, kan nogle af forbryderne godt være levende endnu, og dermed risikere straf.

De der Incorruptibles brænder skolen ned, så Thorn må have privatlærer. Der er også andre former for uro, så måske er det på tide at flygte videre. Forresten er Thorns mor svært uansvarlig, så det skal også lige håndteres. Og så har jeg slet ikke sagt noget om omgivelserne i øvrigt.

Er det godt? Jeg bliver lidt overvældet, dels af den ganske detaljerede verden, dels af, at vi pludselig også skal have klaret noget mor-datter noget. Det ville have klædt historien at koncentrere sig mere om folkemordet og følgerne af det.

Skabt: 16. juli, 2012 - Sidst ændret: 16. juli, 2012 - Kommentarer (0)