« Niels Klim-prisen, forslag til ændringer fremover Nyt om Niels Klim, februar »

Nyt om Niels Klim, januar

Tags: Niels Klim-prisen NK 2013 NK 2014 Novelle Science fiction

Du kan stadig nå at nominere tekster til Niels Klim-prisen 2013. Personligt er jeg ved at stave mig igennem en lille stak bøger, så jeg kan få styr på det hele.

I år er folkene bag prisen:

  • Udvalget: Joen Juel Jensen, Flemming Rasch og undertegnede, Lise Andreasen.
  • Trofæet: Designet og bestilt af Manfred Christiansen.
  • Oversætterne: Endnu ikke fundet.

Jeg prøvede at forhøre mig blandt vinderne fra 2011, for at høre om de har haft held med at placere deres oversatte tekster i udlandet. Lars Ahn Pedersen har benyttet lejligheden til at rette lidt i teksten, så den bliver endnu bedre, men har ikke fået den placeret endnu. A. Silvestri kommer først rigtig i gang med at prøve at få den solgt her i 2014.

Prisen vil i år blive uddelt på Fantasticon, der kommer til at ligge 14.-15. juni.

Før jul blev der holdt en afstemning om prisens regler i 2014. Resultatet blev som følger:

  • Der var overvældende flertal for at oversatte tekster skal have sin egen kategori. Der bliver således 4 kategorier næste år: 1 for oversatte tekster og 3 for originale danske.
  • Der var overvældende flertal for at vinderen blandt de oversatte tekster ikke får det nuværende trofæ, men noget der er lettere at sende udenlands og billigere. Der bliver således en design-opgave i det nye år.
  • På spørgsmålet om ord-grænserne for kategorierne skal ændres, var svaret fifty-fifty ja/nej. Der sker derfor ikke nogle ændringer i 2014, og spørgsmålet lægges igen ud til debat i 2014. Jeg regner med at se debat-indlæg på blogs og i fanzines, og så tager vi en afstemning til.

Niels Klim-prisen har både "suggested reading" (en komplet liste), nomineringer (15.november - 15. februar) og afstemning (1.marts - 30.marts).

Hvis du gerne vil foreslå tekster, der er interessante i forhold til denne pris, så send mig en mail.

Hvis du gerne vil være med til at nominere og/eller stemme, så meld dig ind i Niels Klim-systemet. Så vil du få nærmere besked når tiden kommer.

Vi følger Nebula-reglerne (kommenteret og delvis tilrettet).

Skabt: 24. januar, 2014 - Sidst ændret: 24. januar, 2014 - Kommentarer (0)