« Nyt om Niels Klim, juni De Hugo-nominerede kortromaner, opsummering »

De Hugo-nominerede langnoveller, opsummering

Tags: Anmeldelse Fantasy Hugo-finalist Novelle Science fiction

Kortfattet anmeldelse af:

 • ** "The Exchange Officers" (gratis) af Brad Torgersen
  Rumstationen har robotter, der bliver fjernstyret, til at tage det hårde slæb. Stationen er der for at kineserne ikke skal komme foran i rumkapløbet, og det kunne kineserne godt finde på meget aktivt at gøre noget ved. Military SF.
 • *** "The Lady Astronaut of Mars" (gratis) af Mary Robinette Kowal
  En kvinde var tilknyttet rumprogrammet, og en lille pige var en stor fan. Nu er der gået mange år. Kvinden er egentlig for gammel til missioner, og hendes mand er for gammel til noget som helst. Men hvis en sidste mission er en mulighed, siger man så ikke ja? Åh, det er ikke nemt. - Forøvrigt er det her også alternate history.
 • ** "Opera Vita Aeterna" (gratis) af Vox Day
  En elver-troldmand besøger et kloster, med et ønske om at lære Gud at kende. Den lokale abbed underviser gerne. Det bliver til mange samtaler om bl.a. religion og filosofi. I sidste ende er spørgsmålet, om nogen af dem opnår udødelighed. Interessant, men jeg ved ikke helt hvorfor den skulle være fantasy. Måske for at abbeden ikke automatisk er den stærkeste?
 • *** "The Truth of Fact, the Truth of Feeling" (gratis) af Ted Chiang
  Den har jeg allerede anmeldt andetsteds, bare følg linket.
 • ** "The Waiting Stars" (gratis) af Aliette de Bodard
  Der er et skib på en rumskibskirkegård, og måske stadig skibets levende hjerne. Og en pige sammen med andre piger, reddet fra et frygteligt avlsprogram, hvor kvinder føder ... ting. Hvordan hænger det sammen?

Er det godt? Ikke nogen, der bare er dårlige. 2 jeg har givet top-karakter. Chiang er nok mest min yndling, han skriver om noget, der er vigtigt for mig.

Skabt: 14. juli, 2014 - Sidst ændret: 14. juli, 2014 - Kommentarer (0)