« Visdom har rødder Manual »

Rettesnore

Tags: Påklistrede grene


             Læs mere om "Påklistrede grene" som bog

På et tidspunkt blev jeg bevidst om, at jeg gradvis havde opbygget et lager af tommelfinger-regler for mit liv. Jeg brugte disse regler, og fortalte andre om dem. Men de kom ikke fra en enkelt kilde, og jeg vidste ikke selv præcis hvor mange der var, eller hvilke der var. Altså begyndte jeg at føre en liste. Den liste blev siden grundlaget for denne bog.

Min liste er måske unik, men det er det enkelte punkt ikke. Derfor har jeg også gjort noget ud af at undersøge hvem der har sagt noget lignende, indenfor åndelighed, filosofi osv. Ligeledes har jeg skævet til biologien - måske er noget så generelt, at nogle eller alle dyr også har det.

I nogle tilfælde citerer jeg simpelthen hvad andre kloge mennesker har sagt. Og den skarpe læser vil hurtigt opdage, at nogle af mine yndlingsbøger bliver citeret rigtigt tit. Det er bøger, jeg har haft stor glæde af at læse, og det mindste jeg kan gøre er at nævne dem. Men selv de kilder, jeg kun citerer en enkelt gang, er forsynet med nøjagtig angivelse af, hvor man kan læse den oprindelige ordlyd. Som sagt er jeg i gang med at klistre grenene tilbage på træet.

Der er mange ting, denne bog ikke er. Bl.a. er den ikke den liste, jeg bruger dagen før jeg dør. Listen er dynamisk og udvikler sig, efterhånden som jeg udvikler mig.

Det her er heller ikke en bog skrevet af en ekspert. Jeg er hverken Shakti Gawain eller Dalai Lama, eller nogen anden der lever af og for at lære andre, hvordan man lever et godt liv. Jeg er uddannet datalog, har taget pædagogikum så jeg kan undervise, og kan desuden synge. Men jeg er ikke psykolog, terapeut eller noget andet "væsentligt". Jeg er i den her forbindelse et ganske almindeligt menneske, og håber at du, kære læser, er det samme.

Endelig er det her heller ikke en selvudviklingsbog. Jeg er i udvikling, og har været det længe (i 1998 kom der for alvor fart på), men her beskriver jeg resultatet af den udvikling, ikke hvordan jeg foretog den.

Skabt: 25. september, 2008 - Sidst ændret: 25. september, 2008 - Kommentarer (0)