« Spillere er anderledes Kunstig filosofi »

The road is long

Tags: Anmeldelse Bog Cormac McCarthy Science fiction

Anmeldelse af "Vejen", Cormac McCarthy. Inspireret af at Jeppe Larsen har jeg skævet til SF-læseklubben Azur, og lånt den bog, de er i gang med at læse derovre.

Lad mig starte med at et lidt længere citat fra en kendt sang:

The road is long
With many a winding turn
That leads us to who knows where
Who knows where
But I'm strong
Strong enough to carry him
He ain't heavy, he's my brother

Bogen handler om en vej. En meget lang vej. En meget lang og kedelig vej. Nok sagt.

Bogen foregår i en post-apokalyptisk verden, hvor far og søn går den lange vej for at komme "sydpå", hvor der skulle være bedre. Som denne verden beskrives forekommer den mig troværdig. Da rejsen gennem det dystre landskab er lang og langsom, er sproget og handlingen på samme måde: langsomt og stillestående. Rimeligt tidligt i bogen læste jeg videre for at få opklaret to spørgsmål: hvori bestod apokalypsen, og kommer de ned sydpå? Men i sidste ende nåede jeg kun en fjerdedel ind i bogen, før jeg hellere ville holde op med at læse - jeg kedede mig gevaldigt, og var ikke længere så interesseret i svarene på mine spørgsmål. Efter at have snigkigget et par af de sidste sider ser det ud til, at der faktisk nåes et mål - omend jeg ikke kunne lure, om det også var det oprindelige mål, altså "sydpå".

Der er uden tvivl noget at hente her. Man kan fortolke de drømme, faderen har. Nyde den måde sproget er drejet på. Være enig i den måde verden bliver skildret på. Så hvis man kan lide den slags - så er det her nok en god bog at læse.

Skabt: 7. juli, 2008 - Sidst ændret: 7. juli, 2008 - Kommentarer (0)