« Og tv-serierne rejser ogsÃ¥ i tid Poetisk, deprimeret, skakspillende, jødisk politimand søger Messias »

3 temaer i 1 afsnit

Tags: Anmeldelse Battlestar Galactica Identitet Science fiction TV-serier

Anmeldelse af Six of one, 4. sæson, 2. afsnit, Battlestar Galactica.

Skitse: Starbuck vil gøre næsten hvad som helst for at komme til Jorden. Både de 4 "nye" cyloner i flåden, og de 7 cylon-typer i fjendens lejr prøver at blive klogere. Og Lee Adama tager afsked med flåden.

Er det science fiction? Der er personer her, der har evner ud over det sædvanlige. Starbuck kan "mærke", om Jorden kommer tættere på eller ej. Og cyloner kan, næsten med et tryk på en knap, afgøre om deres slægtninge skal have bevidsthed eller ej. Og eftersom de evner bliver så afgørende for afsnittets forløb: yes, det er SF.

Temaer: Starbuck insisterer så meget på at finde Jorden, at hun er til fare for sig selv og andre, så der skal træffes en afgørelse mht. hende. Mens vores 4 "nye" cyloner afvikler deres egne undersøgelser, for at finde den sidste ukendte cylon, opstår der borgerkrig i fjendens lejr over spørgsmålet: må man fratage andre deres bevidsthed? Og Lee Adama siger bevæget farvel til sine kollegaer.

Er det godt? Ligesom sidst er der så mange tråde, at det er svært helt at blive opslugt af en enkelt. Så det bliver noget med små, spontane reaktioner. At blive rørt sammen med Lee, når alle siger farvel til ham, og ønsker ham det bedste. At lide med Starbuck, når hun kan mærke Jorden være længere og længere væk. Så stadigvæk: det vil være rart når vi kommer til et punkt, hvor der ikke behøver være så mange plots.

Skabt: 28. september, 2008 - Sidst ændret: 13. maj, 2009 - Kommentarer (0)