« 3 kaptajner på eventyr Har kvinder hjerne? »

Kærlighed i centrum

Tags: Anmeldelse Battlestar Galactica Kærlighed Science fiction TV-serier

Anmeldelse af The hub, 4. sæson, 9. afsnit, . Battlestar Galactica.

Skitse: En cylon, en 3'er, også kaldet D'Anna, ved hvem de 5 hemmelige cyloner er. Og de 5 hemmelige cyloner ved hvor jorden er. Og: Roslin er væk, og Adama venter tålmodigt på at hun skal komme tilbage.

Er det science fiction? Der er et hint: en mand, sammen med en kvinde, der næsten på enhver måde ligner hendes kone, men faktisk ikke er hende. Et andet hint: væsener, der må tage stilling til, at de ikke længere er udødelige. Men det er ikke det, der fylder mest.

Temaer: Præsidenten er optaget af, at hun fravælger kærligheden. Samtidig havner hun i en situation, hvor det er nemt at dræbe en, der er ansvarlig for så mange andres død. Men hun vælger alligevel til sidst livet og kærligheden. Tilstår overfor Adama, at hun elsker ham. Og han svarer: "Det var på høje tid". Nå jo, og så er der også en vigtig mission, med at nakke et stort skib og noget. Og en våbenhvile, hvor aftalen vist bliver brudt.

Er det godt? En historie, der ender med en troværdig kærlighedserklæring - det er jo altid rart. Men hvad betyder Adamas svar? At hun er lidt tåbelig, når hun først har indset det nu? Og hvordan kan nyopstået dødelighed bliver taget så let? Hm ...

Skabt: 17. november, 2008 - Sidst ændret: 13. maj, 2009 - Kommentarer (0)