« Hvordan en kvinde fødes og dør Diverse fra 80'erne »

For meget krig, for få krigere

Tags: Anmeldelse Battlestar Galactica Science fiction TV-serier

Anmeldelse af 1. sæson af Battlestar Galactica.

Skitse: De 50.000 overlevende mennesker flygter fra de farlige cylons, med de kampe dette nu fører med sig. Der er stadig folk der dør, og sorg over de døde. Og der er alt for få mennesker til at udfylde de tomme poster. Og midt i denne situation har vi bl.a.: Baltar og hans hallucinationer af nr. 6 (hun tror i øvrigt på Gud); Helo, der er strandet på Caprica med sin egen Boomer; den anden Boomer, der langsomt opdager, at hun er en cylon blandt mennesker; og mini-Adama, der er nyudnævnt leder.

Er det science fiction? Det SF-agtige er den grundlæggende situation: at der kun er 50.000 mennesker tilbage. Og her i 1. sæson er serien i hvert fald tro overfor det tema. Næsten alt vokser ud af dette grund-vilkår.

Temaer: Cylons, der spørger "are you alive". Sabotage. Mennesker med svagheder. Kærlighed. At der er for lidt af alting. Politik. Forholdet mellem militæret (Adama) og regeringen (Roslin). Mini-Adama, der også har et forhold til Roslin. Baltar, der er splittet -- skal han støtte cylon-planerne? Helo og Boomer, der har et romantisk forhold. Starbuck og mini-Adama, der måske også har noget. Og så at Starbuck skal finde Jorden. Hele 1. sæson tager mindre end 2 måneder.

Er det godt? Rigtig godt. Jeg skal vænne mig til, at der i hvert afsnit er så mange tråde. Men det føles realistisk: præsidenten og Adama holder jo ikke op med at skændes, bare fordi Helo og Boomer kissemisser. Og det føles også meget realistisk, at det her er hvad der ville ske, hvis menneskeheden blev reduceret og drevet på flugt: for få mennesker, for få ting, politisk kaos osv. Yeah!

Skabt: 10. februar, 2009 - Sidst ændret: 10. februar, 2009 - Kommentarer (0)