« Den grimme, animerede ælling Februar »

Splittelse

Tags: Anmeldelse Battlestar Galactica Science fiction TV-serier

Anmeldelse af Battlestar Galactica, 2. sæson.

Skitse: I jagten på Jorden er Baltar forlist på én planet, og Starbuck rendt sin vej for at besøge en anden. Præsidenten og Lee Adama er under arrest for at have medvirket til dette rod. Admiral Adama er blevet skudt. Midt i rodet er Galactica blevet skilt fra resten af flåden. Og endelig er der noget med at cylons og mennesker skal avle et barn sammen.

Er det science fiction? I denne sæson er der mere fornemmelse af, at det ikke er en helt almindelig fjende, menneskene står overfor. Dette er den primære årsag til, at det er SF.

Temaer: Splittelse. Præsidenten træffer et valg, og flåden bliver splittet. Mennesket er splittet fra dets opfindelse, cylons. Det er splittelse mellem cylons. Og splittelse fordi nogen ønsker at opgive at lede efter Jorden. -- Cylons. Kan man elske dem? Kan de elske os? Ofre for racisme. I praksis udødelige, og genfødte. Menneskets frygt for selv at være cylon. -- Præsidenten har hallucinationer, og bliver en religiøs leder. -- Dårlige ledere. Undtagelsestilstand. Stress. Druk. Piller. Lav moral. Tortur. Sortbørs handel. -- Kamp og militær. Guerilla-krig. Krig/overlevelse. -- Forholdet mellem de to Adama'er. Og mellem admiralen og præsidenten. -- Baltar opfører sig stadig mærkeligt. Faktisk: er han sindssyg? -- Medfølelse. Hente de efterladte på Caprica. -- Lee Adama og loven. -- Præsidentvalg, komplet med fusk -- Eller med andre ord: der er meget at komme efter her.

Er det godt? Bedre end 1. sæson, ja. Jeg blev specielt fascineret af den blide Helo, der elsker en cylon, og skal have et barn med en. Høj mand, kamppilot, og kan give en lige højre hvis det skal være. Men stadig blid og kærlig.

Skabt: 1. marts, 2009 - Sidst ændret: 22. maj, 2012 - Kommentarer (0)