« Er det okay at gribe ind? Cinemateket trekker »

Hun er skarp

Tags: Anmeldelse Battlestar Galactica Science fiction TV-serier

Anmeldelse af Battlestar Galactica, Razor.

Skitse: Vi ved allerede, at besætningen på Battlestar Pegasus valgte en anden vej end Adama & Co. Her bliver vi præsenteret for, hvordan det nu kunne ske. Vi følger både hvad der sker "lige nu", og hvad der er sket siden krigen brød ud. Vi møder Helena Cain, der kører sig selv og sin besætning hårdt. Vi møder Gina Invier, i virkeligheden en nr. 6. Og vi møder Kendra Shaw, der er ny ombord, men hurtigt bliver Cains discipel.

Er det science fiction? Nej. Det primære tema er en leder, der træffer nogle hårde valg i en krigs-situation.

Temaer: Udover det allerede nævnte er der også andre, kortere forløb blandet ind i historien. Adama som en ung pilot. Cain som barn. Og så ser vi altså nærmere på Cain. Cain, der har en affære med Gina, der viser sig at være en cylon. Cain, der mener, at en god leder ikke bukker under for menneskelige svagheder.

Er det godt? Lidt rodet, at der er så mange små og store forløb her. Men det er interessant at se, hvordan Cain blev som hun blev.

Note: dermed har jeg anmeldt alt det BSG jeg har set: Mini-serien. 1. sæson. 2. sæson. 3. sæson. Razor. Og 4. sæson, afsnit 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 og 10.

Skabt: 22. maj, 2009 - Sidst ændret: 22. maj, 2009 - Kommentarer (0)