« Gibson spøger Identitet? »

Glorie

Tags: Anmeldelse Charles Stross Novelle Religion Science fiction

Anmeldelse af "Halo", af Charles Stross, læst i Accelerando (gratis).

Skitse: Amber er travlt beskæftiget med at fange asteroider tæt på Jupiter, og morer sig kongeligt. Men det kan selvfølgelig ikke holde.

Er det science fiction? Mennesker, der flyver rundt i solsystemet, og er tæt forbundne med deres computere, og andet godt. Oh yeah.

Temaer: Ambers mor har bestemt sig til, at Amber skal have en god opdragelse, og ikke gå alt for meget op i det der computer-pjat. Derfor kommer religion indover. Så selvom Amber, via en sindrig firma-konstruktion, kan løbe hjemmefra, kan hun ikke lige så let løbe fra den imam, der også er derude i nærheden i Jupiter. -- Og så har jeg slet ikke snakket om, at hele den historie er fortalt i et dejligt sprog.

Er det godt? Ambers asteroide, imamen, sindrige firma-konstruktioner og levende computere går op i en højere enhed. Sådan skal det bare være. Faktisk begynder jeg at tænke, at denne bogs løsninger, der typisk handler om nogle sindssygt kreative konstruktioner af ny teknologi og forældet lov, gør lidt grin med vores forkærlighed for, at alting bare skal blive ved med at være, som det altid har været. Den holder ikke! Og det er der noget tilfredsstillende ved at erfare.

Skabt: 11. september, 2009 - Sidst ændret: 11. september, 2009 - Kommentarer (0)