« I gamle dage Foto-sjov »

Jazz og Jupiter

Tags: Anmeldelse Gord Sellar Kærlighed Musik Novelle Science fiction

Anmeldelse af "Lester Young And The Jupiter’s Moons’ Blues", af Gord Sellar, læst i StarShipSofar Stories, volume 1 (gratis).

Skitse: En jazz-musiker i 1948 møder Bird, og bliver så imponeret, at han selv vil have en turné på et frø-skib.

Er det science fiction? Udover hvad der er af teknologi og aliens, taler vi også om alternativ historie, hvor 2. verdenskrig fik en lidt anden slutning, fordi frøerne greb ind.

Temaer: Frøerne har noget fantastisk teknologi til musikere, og nogen af dem elsker jazz, så vi får rig lejlighed til at smage på begge dele. (En jazz-elsker har virkelig moret sig med at skrive den her historie.) Samtidig har vi den traditionelle modstandskamp mod de lidt for smarte aliens -- men det er altså en jazz-musiker, der starter den modstand! Nå ja, og så er der lidt kærlighed smidt ind i også, man kan jo ikke have en krigshistorie ellers.

Er det godt? Jeg er vildt imponeret over, dels hvor dybt integreret musikken er i historien, dels hvor sjældent det er at se SF, hvor musik spiller så stor en rolle. "Dangerous space" er en jeg har læst fornylig, Alien ghost ballet er en anden. Stort hurra for at der er nogen der gør det her, og gør det så godt.

Skabt: 21. oktober, 2009 - Sidst ændret: 21. oktober, 2009 - Kommentarer (0)