Ken Liu

Alting har en ende   Tags: Anmeldelse Hugo-finalist Ken Liu Novelle Science fiction
"Mono No Aware". Pga. en asteroide på vej mod Jorden, bliver et solsejlsskib fyldt og sendt på en 300 års rejse. Hiroto er en af dem, der bliver evakueret, og den eneste japaner.
22. august, 2013

Udvalgte arter og deres bogvaner   Tags: Anmeldelse Ken Liu Nebula-nomineret Novelle Science fiction
"The Bookmaking Habits of Select Species". Alle intelligente arter producerer bøger. Fx skaber allatianerne en slags phonograph-plade; nålen bliver erstattet af næsen, og højttaleren af hovedet. Pladen forfalder dog hurtigt, så visse bøger læses ikke.
19. august, 2013

Et helt andet sted, masser af rensdyr   Tags: Anmeldelse David G. Hartwell-favorit Ken Liu Novelle Science fiction
Altogether Elsewhere, Vast Herds of Reindeer. Renée Tae-O «stjerne» «hval» Fayette og Sarah arbejder på et projekt til skolen i Renées soveværelse, en (simuleret) Klein-flaske; 4d er bedst for børn.
10. september, 2012

Manden, der endte al historie: en dokumentar   Tags: Anmeldelse Hugo-finalist Ken Liu Nebula-nomineret Novelle Science fiction
The Man Who Ended History: A Documentary. En videnskabelig film begynder. Fotoner, der var her for 20 år siden, er nu 20 lysår væk, og beskriver vores fortid. Men man behøver ikke rejse så langt væk for at studere historie.
18. juli, 2012

Papir-menageriet   Tags: Anmeldelse Fantasy Hugo-finalist Ken Liu Nebula-nomineret Novelle
"The Paper Menagerie". Mor folder en origami-tiger, der knurrer og slår med halen. Far valgte mor i et katalog.
1. marts, 2012

Der er en uendelig løkke i min kærlighed   Tags: Anmeldelse Ken Liu Novelle Science fiction
Anmeldelse, The algorithms for love, Ken Liu. Elena har designet dukker, der tilsyneladende har kunstig intelligens. Men på det sidste har hun været på den lukkede.
13. januar, 2009

1