Nebula-nomineret

Genvej til denne side: http://www.ommadawn.dk/nebula/.

Some of these short texts appear as small trailer videos over at Nominee.

De gamle ligninger   Tags: Anmeldelse Jake Kerr Nebula-nomineret Novelle Science fiction
The Old Equations. I dette alternate 2193 slog Einsteins teorier aldrig an. Så når man laver en rundrejse på 10 år og ringer hjem med sin kvante-telefon ...
31. august, 2012

De Nebula-nominerede kortromaner   Tags: Anmeldelse Nebula-nomineret Novelle Science fiction
"Kiss Me Twice": sådan skal det gøres.
29. august, 2012

Med urene fingre   Tags: Adam-Troy Castro Anmeldelse Nebula-nomineret Novelle Science fiction
With Unclean Hands. Andrea Cort var en slags Hitler som barn, og det tynger stadig. Hun synes ikke det er morsomt at blive set skævt til ved en ambassade-fest, og går udenfor; her møder hun en zinnisk fotir. De snakker lidt: diplomatisk krise!
27. august, 2012

Sur-mad-stationen   Tags: Anmeldelse Ferrett Steinmetz Nebula-nomineret Novelle Science fiction
Sauerkraut Station. På den her rumstation dyrker de deres egen kål og laver deres egen sauerkraut. Lizzie er stolt over at vise det hele frem for Themba, og trods at hans bodyguards kommer i vejen hele tiden, lykkes det børnene at blive venner.
24. august, 2012

Dansernes ruter til vinter   Tags: Anmeldelse Katherine Sparrow Nebula-nomineret Novelle Science fiction
The Migratory Pattern of Dancers. Både solen og stjernerne fortæller mig, at jeg, et genmodificeret menneske, skal sydpå, og jeg æder mig et ekstra fedtlag til, så jeg kan klare det.
22. august, 2012

Det vi fandt   Tags: Anmeldelse Biologi Gardner Dozois-favorit Geoff Ryman Hugo-finalist Nebula-nomineret Novelle Science fiction
What We Found. Muse-forsøg viser, at stress kan nedarves. Fortællerens far var vist paranoid. Måske er det derfor et bryllup, der lader faderens galskab vandre til en ny generation, ikke er så god en idé.
25. juli, 2012

6 x 30 + 3 dage   Tags: Anmeldelse Charlie Jane Anders David G. Hartwell-favorit Hugo-finalist Nebula-nomineret Novelle Science fiction
Six Months, Three Days. Doug kan se fremtiden. Judy kan se mange mulige fremtider. De har deres første stævnemøde, og har kendt til hinanden i årevis før de mødtes, og Doug ved forholdet kommer til at vare 6 måneder og 3 dage. Det her bliver mærkeligt.
24. juli, 2012

Lysglimt   Tags: Anmeldelse Brad R. Torgenson Hugo-finalist Nebula-nomineret Novelle Science fiction
Ray of Light. Jorden er dækket af is, solen er blevet skruet ned af aliens, og på havets bund bor bl.a. en mand og hans datter Jenna. Men nu er hun forsvundet.
23. juli, 2012

Guld-marker   Tags: Anmeldelse Fantasy Hugo-finalist Nebula-nomineret Novelle Rachel Swirsky
Fields of Gold. Dennis dør efter længere tids diabetes-relateret koma, da hans kone Karen slukker for apparatet.
20. juli, 2012

Manden, der endte al historie: en dokumentar   Tags: Anmeldelse Hugo-finalist Ken Liu Nebula-nomineret Novelle Science fiction
The Man Who Ended History: A Documentary. En videnskabelig film begynder. Fotoner, der var her for 20 år siden, er nu 20 lysår væk, og beskriver vores fortid. Men man behøver ikke rejse så langt væk for at studere historie.
18. juli, 2012

1 2 3 4 5