Anmeldelse

Forandringer er gratis   Tags: Anmeldelse H. L. Gold Novelle Science fiction
"No Charge for Alterations". Dr. Kalmar er gammel i gårde, Dr. Hoyt er splinterny og vil lave om på alting. Og de har hver deres idé om hvordan man håndterer en pige med sanger-drømme på en planet, hvor der er brug for mange bønder.
14. februar, 2011

Ned med solen!   Tags: Anmeldelse Elizabeth Bear Fantasy Novelle Science fiction
Lucifugous. I det herrens år 1899 er Don Sebastien de Ulloa og 13 andre passagerer på vej til New Amsterdam med zeppeliner.
9. februar, 2011

Utopia gik galt   Tags: Anmeldelse Eliezer S. Youkowsky Novelle Science fiction
"Failed Utopia #4-2". Tyngdekraften er forkert. Min krop er forkert. Og den kvinde der er ikke min kone. Hvad foregår der her?
7. februar, 2011

Mandag, mandag   Tags: Anmeldelse Bog Lene Andersen Science fiction
Baade-Og Mandag. Kendissen Cornelius og journalisten Tenna har en lang samtale. Eller rettere, Jesper Knallhatt har nedskrevet to fiktive personers samtale. Eller rettere, redaktøren Pamfilia Severinsen udgiver i 2035 endelig Knallhatts manuskript.
28. januar, 2011

Jeg vil have pløkker ham!   Tags: Analyse Anmeldelse Science fiction Stig W. Jørgensen
"Refleksioner". Kortere og længere artikler om tidsgrammatik, sf-bandeord og andet.
21. januar, 2011

Lille kylling   Tags: Anmeldelse Cory Doctorow Novelle Science fiction
"Chicken Little". Leon har fået nyt job, i et reklame-bureau. Brautigan er et glimrende eksempel på et være et dumt svin i den branche. Da han besøger deres eneste kunde, der lever et højst besynderligt liv, må Leon ikke komme med.
19. januar, 2011

Ih hvor alternativt!   Tags: Analyse Anmeldelse Science fiction Stig W. Jørgensen
En indledende artikel om hvad alternativ historie / alternative verdener er, og 3 anmeldelse af tilsammen 1 antologi og 4 romaner indenfor genren. Lige det rigtige på det rigtige tidspunkt.
17. januar, 2011

Rigtige universer   Tags: Analyse Anmeldelse Science fiction Stig W. Jørgensen
"Universer". Genren opdeles i 5 grupper (den politiske fremtidsroman; rummet; tiden; det forandrede menneske og den menneskeskabte; ved vejs ende), der igen underinddeles, og endelig eksemplificeres med konkrete bøger, der opsummeres.
10. januar, 2011

Dybt nede   Tags: Anmeldelse Frihed James Patrick Kelly Novelle Science fiction
Mariska taler med sit værelse, og stjernerne synger for hende. Fordi Mariskas mor elsker at udforske stjerner, har Mariska også det sådan. Og hendes tilværelse er tilrettelagt bedst muligt: den rigtige uddannelse, den rigtige kæreste osv.
24. november, 2010

Russiske kugler med engelske navne   Tags: Anmeldelse Kvalitet Maria Kjær-Madsen Novelle Science fiction
"Russisk roulette". Kimberley går endnu en tur i sin virtuelle regnskov, mens hun venter på at bytte den til noget mere spændende. Skal man gøre det man elsker, eller det man har evner for? Og hvis svaret indebærer man keder sig ...
22. november, 2010