Anmeldelse

Det første akt   Tags: Anmeldelse Biologi Nancy Kress Novelle Science fiction
Er det at være dværg en slags kultur, og er det okay at ønske, at ens børn skal være dværge? Eller er sundhed altid at være "normal", selv hvis der skal til en genemod til for at blive det? Hvilke genemods er okay? Kan man bare påtvinge menneskeheden en?
15. november, 2010

Anmeldelse af Påklistrede grene   Tags: Anmeldelse Påklistrede grene
Bogen er blevet anmeldt på MetrOrd, der specialiserer sig i at anmelde selvudgivne bøger.
12. november, 2010

Sikke dog en flod!   Tags: Anmeldelse Biologi Bog Døden Ian McDonald Kærlighed Religion Science fiction
River of Gods. Vi er i Indien, i år 2047.
10. november, 2010

Platon tog fejl   Tags: Anmeldelse Filosofi Novelle Science fiction William Tenn
Abnego er ikke bare er sund og rask, men at han er normal, som i "lige præcis gennemsnitlig". I en verden fuld af mutanter er der noget betryggende ved gennemsnitlighed. Og Abnego og hans normalitet når selvfølgelig samfundets højeste tinder.
8. november, 2010

Drengen fra Mars   Tags: Anmeldelse David Gerrold Kærlighed Novelle Psykologi Science fiction
The Martian Child. Fortælleren er en single, mandlig SF forfatter, der prøver at adoptere et barn. Dennis er en lille dreng, der har været udsat for lidt af hvert, og påstår at være fra Mars. Det skulle man jo synes, der kunne blive en ny familie ud af.
13. oktober, 2010

Lyset fra Alfa Centauri   Tags: Anmeldelse Bog Science fiction Sven Christer Swahn
Ljuset från Alfa Centauri. Gråvall (der en gang underviste, og bliver kaldt "magisteren") og Johan (der på sit værksted reparerer cykler og barnevogne) snakker sammen. Gråvall checker, om de nu også har husket desintegratorerne (forklædt som cykelpumper).
8. oktober, 2010

En billion Dollars   Tags: Andreas Eschbach Anmeldelse Bog Science fiction
Eine Billion Dollar. Hm. Ingen kendte til formuen, men de små Vacchier hørte om den som godnathistorie? Hm. John lærer at danse, men lærer ikke økonomi?
4. oktober, 2010

En lille smule varmt   Tags: Anmeldelse Larry Niven Novelle Science fiction
"Becalmed in hell". Elementært spændende, og god udnyttelse af, at tingene altså bare opfører sig anderledes, når man er så langt hjemmefra.
27. september, 2010

7 gange fremtiden er ikke nok   Tags: Anmeldelse Bog Science fiction Sven Christer Swahn
7 x framtiden. Præsenteret som én lang tekst diskuterer forfatteren SF-temaet "den store by", 7 forskellige forfattere (Mark Adlard, Brian Aldiss, Philip K. Dick, Philip José Farmer, Keith Laumer, Roger Zelazny og Stanislaw Lem), og SF i Skandinavien.
17. september, 2010

Mimzyen huserer!   Tags: Anmeldelse Børn og unge Film Science fiction
The last mimzy. Slutningen giver ikke helt mening for mig. Hvordan var det lige de havde tænkt sig at fixe de der syge gener? Og hvorfor var det lige, terrorisme-spotterne besluttede sig til at tage hjem igen? Alt i alt dog nogenlunde tilfredsstillende.
15. september, 2010