« 8. Jeg kan vælge at forlade situationen (om muligt) Andre vinkler »

IMHO

Tags: Jeg kan vælge at forlade situationen Påklistrede grene


             Læs mere om "Påklistrede grene" som bog

Jeg sætter høje idealer for mig selv, bl.a. fordi jeg kender til de høje idealer nogle af mine idoler sætter for sig selv. Og et af disse idealer handler om, at jeg helst skal kunne klare at være sammen med alle slags mennesker. Hvis der er en kurre på tråden, vil jeg helst kunne finde en løsning, bevare venskabet, acceptere uvenskabet, eller hvad der nu skal til - men det er ikke altid jeg evner det. Så jeg har måttet lave en ekstra regel, der hedder, at det er også okay at forlade en situation, hvis jeg gør det for at passe på mig selv. Og der er mange steder, hvor sådan en regel kan passe ind.

Det er fx muligt at gå fra min kæreste. Om det så er for altid eller for en eftermiddag - det kommer jo an på omstændighederne. Jeg kan vælge at gå fra et møde - eller sige nej til en arbejdsopgave. De fleste af os har oplevet noget i denne retning, da vi var børn - dels er der en fase, hvor børn siger nej til alt og alle, dels er der en fase, hvor vi bliver voksne, og laver et oprør mod vores forældre. Begge faser er sunde, selvom de nogle gange ser voldsomme ud.

Nogle gange støder jeg på det argument, at man ikke vil "tabe ansigt" eller "miste ære". Og at man derfor ikke bare kan gå. Jeg må ærligt indrømme, at jeg ikke helt forstår den årsag. Måske hænger det sammen med, at jeg prøver at være ligeglad med hvad folk tænker. Hvis jeg fx rejser mig, og går hen i den anden ende af lokalet. Så er det da muligt, at jeg efterlader nogle mennesker, der tænker "hun må synes jeg er komplet utålelig". Men det var jo ikke det resultat jeg sigtede efter. Og det kan lige så godt være, at de tænker "hun har et ømt punkt, der blev aktiveret fordi vi passer dårligt sammen". Eller måske tænker de slet ikke noget!

Det her er i øvrigt også et valg man kan træffe på større målestok - og nogle gange gør. Lande beslutter nogle gange, at de ikke "vil lege" med andre lande - det hedder fx en handels-boykot. Men det er sjældent den bliver gennemført 100%. Fx er menneskerettigheder (desværre!) lidt en biting, hvis landet sælger olie og andre varer vi "ikke kan leve uden".

Skabt: 23. januar, 2009 - Sidst ændret: 23. januar, 2009 - Kommentarer (0)