« Unormale Benford Pludselig var træet bare foran mig »

Kan Gud elske?

Tags: Filosofi Intuition Religion

(Dette er en uddybning af en tidligere post.)

Som tidligere refereret er man nået frem til, at Gud groft sagt ikke kan føle. Men hvordan nåede man frem til dette? Her kommer nogle flere af detaljerne.

Noget af grundlaget for dette studie var at finde ud af, om man kan have mere end en slags bevidtshed (mind). Når vi siger andre omkring os er bevidste - mener vi så altid det samme, eller er der mere end én type. For at besvare dette spørgsmål, opstillede man 13 karaktertræk, og prøvede at finde ud af, om vi synes de hører sammen. Og resultatet var, at der blev to tydelige grupper:

Gruppen Erfaring/Oplevelse (Experience) indeholder karaktertrækkene sult, frygt, smerte, nydelse, raseri, længsel, personlighed, bevidsthed, stolthed, at føle sig pinligt tilpas og glæde.

Gruppen Kraft (Agency) indeholder karaktertrækkene selvkontrol, moral, hukommelse, genkendelse af følelser, planlægning, kommunikation og tanker.

Et meget karakteristisk resultat var desuden, at man mente, at Gud har meget Kraft, men meget lidt Erfaring/Oplevelse.

Desværre besvarer det ikke direkte det spørgsmål, jeg selv havde: om man mener Gud kan elske eller ej. Men umiddelbart hører kærlighed jo nok til i Erfaring/Oplevelse - hmf.

Skabt: 16. juli, 2008 - Sidst ændret: 16. juli, 2008 - Kommentarer (0)