Mike Oldfield - Science fiction - Libellus - Lise Andreasen - Etc.
Star Trek - Outer Limits - Taken - Fiction - Anne McCaffrey
Eurocon - 1966-70 - -75 - -80 - Konklusion
Restoree - Dragonflight - The ship who sang - Decision at Doona
 
     

Decision at Doona

Jorden er fyldt med mennesker, og omend det lykkes at give alle disse mennesker mad på bordet hver dag, er andre ting i underskud: frihed, god plads og den slags. De fleste accepterer det passivt. Men Ken Reeve drømmer om noget andet. En ny planet, med rigtige farer og udfordringer, plads - og frihed. Det er derfor en lykkelig dag, da Ken endelig kan meddele sin familie (inkl. den uartige søn, Todd), at de er blevet udvalgt til at kolonisere Doona.

Den menneskelige (human) drøm modsvares af den hrruban drøm. Et andet folk, men fuldstændig den samme situation. Og pludselig har Doona to kolonier.

Det meste af bogen handler om at løse denne konflikt. Hvem kan blive på Doona? Og hvem er de egentlig, disse mærkelige naboer? Er der psykologisk ligeværd? Teknologisk? Konflikten bliver ikke lettere af, at "dem på stedet" ikke ser situationen helt på samme måde som nogle af "dem derhjemme".

Både Ken og Todd er hankøn. Og omend der er også er en mor og en søster, spiller de ikke nogen stor rolle. I det hele taget ser vi på Doona, at kvinder er sådan nogen, de skal lave mad, mens mændene afgør fremtiden. Dette gælder også blandt hrruban'erne. Det gør fx en stor forskel for forløbet, at Todd bliver gode venner med Hriss.

Menneskene har heste med til Doona. Hrruban'erne er instinktivt virkelig gode til heste - hvilket ikke forekommer mig helt realistisk... Heste er i øvrigt sådan nogen, der dufter godt, men kan være svære at ride på.

Der er en antydning af, at Todd er telepat - men det bliver aldrig skåret ud i pap.

Skabt: 30. juli, 2007 - Sidst ændret: 18. august, 2007 - Kommentarer (0)