Mike Oldfield - Science fiction - Libellus - Lise Andreasen - Etc.
Star Trek - Outer Limits - Taken - Fiction - Anne McCaffrey
Eurocon - 1966-70 - -75 - -80 - Konklusion
Dragonquest - To ride Pegasus
 
     

Dragonquest

Denne bog finder sted 7 år efter Dragonflight. Der er spoilers her, hvis du ikke har læst den bog.

Der er splid mellem de "moderne" og de stivnakkede, inkonsekvente "gammeldags". Eller rettere sagt, der er splid mellem de gammeldags og alle andre... Harpespilleren Robinton, der normalt er en munter optimist, er bekymret. Den gode stemning fra for 7 år siden har ændret sig til utaknemlighed.

F'lar var meget magtfuld dengang, men det er han ikke længere. Men han står stadig for tanken, at alle har brug for hinanden - uanset om man er moderne eller ej, eller lever sammen med drager eller ej. Han er sikker på sig selv - måske ligefrem arrogant? Og i første omgang bliver han rystet af at opdage, at "arvefjenden" (tråd) opfører sig uforudsigeligt. Men heldigvis har han også vision, og finder en løsning.

Lessa bliver nævnt. Hun er tilsyneladende en irritabel og dårlig mor.

F'nor og Canth er kandidateter for den moderne tankegang.

Kylara er noget af en strigle. Hun har sex KUN FOR SJOV, uden planer om at blive mor af det, hun har alt for meget fokus på sit udseende, hun er ambitiøs (og allerede et stykke oppe af leder-rangstigen), dum og uansvarlig. Og det piner hende, at det ikke er hende der gør en stor, ny opdagelse af "mini-drager", men at bl.a. F'nor er med til det.

Jaxom er en forældreløs dreng, der samtidig er regent, omend han har en formynder indtil han bliver voksen. Han gør også flere store opdagelser, bl.a. et rum med meget gamle og aldeles fantastiske ting.

Fandarel, den gode og dygtige smed, bygger bl.a. noget i retning af en telegraf, og får nærmest et slagtilfælde da han hører om Jaxoms opdagelse.

Nærmest hele bogen er præget af, at der bliver gjort nye opdagelser hist og her og alle vegne. Og mange af dem bliver sat ind i kampen mod tråd. Bl.a. fordi nogen har stillet spørgsmålet: kan man vinde en permanent sejr på det område? Og det er den mission (quest) dragerne er på. Og nogen spørger selvfølgelig også: hvis den kamp ender - hvad skal vi så bruge dragerne til? På den anden side: noget tyder på, at de glemte forfædre har ønsket, at kampen skulle ende en dag.

Hvis man bor sammen med en drage, bliver ens sex-liv påvirket. Og på den måde er der vokset en kultur frem, hvor sex ikke nødvendigvis forudsætter monogami. Og hvor man både har en biologisk mor og en plejemor. Dragernes indblanding kan også gøre, at man elsker en, men er nødt til minimum at gå i seng med en anden.

Kvinder forventes at være moderlige (og Lessa er en god kvinde, fordi hun gerne vil have flere børn). Kvinder kan få en unik rolle, når de via en guld-drage får megen magt. Desværre beskrives de fleste af disse kvinder som usympatiske... Og det er i praksis den eneste måde kvinder kan få magt på. Brekke er en ung kvinde, der er et eksempel på, at en kvinde kan blive udnyttet, og stadig hævde at være "tilfreds". Brekke oplever også at være forvirret mht. sit sex-liv - og løsningen bliver præsenteret som at være en form for voldtægt!!! Guld-dragerne er i øvrigt specielle også. Bl.a. deltager de i kampen mod tråd, men på andre vilkår end de andre drager, fordi normale vilkår ville medføre, at de blev sterile.

Denne bog har i øvrigt endnu en duel - ligesom 1'eren.

I denne bog bliver såkaldte "running beasts" nævnt. Endnu en hentydning til heste?

Drager er bl.a. væsener, der (i forhold til mennesker), ikke har meget initiativ, eller megen hukommelse.

Musik: dragernes lyd er musikalsk.

Skabt: 18. august, 2007 - Sidst ændret: 22. august, 2007 - Kommentarer (0)