Mike Oldfield - Science fiction - Libellus - Lise Andreasen - Etc.
Star Trek - Outer Limits - Taken - Fiction - Anne McCaffrey
Eurocon - 1966-70 - -75 - -80 - Konklusion
Dragonquest - To ride Pegasus
 
     

To ride Pegasus

Henry Darrow kan se fremtiden. Og Molly Mahony har helende hænder. Men det er ikke det, der er så bemærkelsesværdigt. Det nye er, at man kan bevise det!

Og herefter kan man jo bare begynde at teste folk fra en ende af. Og ret hurtigt opstår der en ny gruppe mennesker: Talent. En gruppe udenfor samfundet. (Er det en trend? Mennesker, der omgås drager bor for sig selv. Mennesker, der bor inde i rumskibe hele deres liv, har deres eget fællesskab. Kolonister på en ny planet er selvfølgelig adskilt fra resten af menneskeheden.) En gruppe, der bliver mobbet. En gruppe, der må lære at håndtere politikere og bureaukrater, hvis den skal overleve.

Hvis Pegasus eksisterede, ville rideturen nok blive ret hård. Og på samme måde er det ikke en udelt fornøjelse af være et Talent.

Udover at se fremtiden, og helbredelse, er der også telepati og telekinese. Der bliver slået på, at fx telepati er en evne, ligesom man i alle andre professioner kan have specielle evner. Og at der er grader af talent - det er ikke bare "har / har ikke".

Dette er en verden, hvor kvinder kun har job indtil modergerningen kalder, og hvor kvinder går rundt med lavt selvværd. Og hvor kun en kvinde kunne finde på at stjæle smykker og pels. Tilsyneladende er det 50/50 om et Talent er en mand eller en kvinde. Tilsyneladende er de vigtige Talenter dog alle mænd. Der er fx eksempler på ægteskaber, hvor mandens Talent tydeligvis er meget stærkt, og hvor kvindens Talent er at støtte manden, eller noget andet "typisk kvindeligt". Der er dog et par enkelte undtagelse - en kvindelig super-telepat, og et tilfælde af, at mandens tilstedeværelse gør kvinden meget stærkere.

I et specifikt eksempel går et stærkt Talent-par amok. Løsning: bedøv den hysteriske kvinde, og tal fornuft med manden.

Historien foregår på jorden. Men det bliver nævnt, at rumrejser forekommer.

Skabt: 9. september, 2007 - Sidst ændret: 9. september, 2007 - Kommentarer (0)