Mike Oldfield - Science fiction - Libellus - Lise Andreasen - Etc.
Star Trek - Outer Limits - Taken - Fiction - Anne McCaffrey
Eurocon - 1966-70 - -75 - -80 - Konklusion
Dragonsong - Get off the unicorn - Dragonsinger - Dinosaur planet - The white dragon
 
     

Dragonsong

Denne bog foregår samtidig med Dragonquest, og dermed 7 år efter Dragonflight. Der er spoilers her, hvis du ikke har læst de bøger.

Monolly er en pige, der er dygtig til at spille på harpen. Hun kan også synge rent og komponere. Hun får lov til at lære af og pleje den gamle, syge harpespiller, og synge ved hans begravelse. Hun kan også beherske sin sorg, og først græde efter hun har sunget. Hun er meget høj af en pige at være. Og snart bliver hun nødt til at holde op med alt det musik-pjat, og opføre sig som en rigtig pige.

Menolly er også intelligent og medfølende. På et tidspunkt er hun drevet så langt ud, at hun begynder at græde fordi nogen taler pænt til hende.

Hendes forældre prøver at gøre deres bedste for at få hende til at glemme musikken, når hun nu aldrig kan blive harpespiller alligevel. De er også på andre måder optaget af at overholde traditionerne.

Elgion er en ung, nyuddannet harpespiller, der er åben overfor fremskridt. Hans rolle i bogen er nærmest at skubbe Menolly ud i det, hun egentlig gerne vil, men ikke rigtig tør.

F'lar, Lessa, Mirrim (Brekkes datter) og andre tidligere hovedpersoner er med i udkanten af bogen. Lessa ved hvordan man kommanderer, man hun kan også stadig lytte og smile. Og så er Robinton naturligvis også med, når musik er i centrum.

Musik spiller naturligvis en stor rolle i bogen. Sange er vigtig viden. Og harpespilleren er også lærer for børnene. Og det er en ny opdagelse, at mini-dragerne kan synge.

Der er spekulationer om, om mænd er klogere end kvinder - eller om mænd og kvinder bare har forskellige specialer. Der er til gengæld noget der tyder på, at kvinder (i form af Menolly) er meget bedre til at udholde smerte end mænd.

Blandt mini-dragerne er det rimelig entydigt: dronningen er den absolutte leder, og den mest modige.

Skabt: 15. september, 2007 - Sidst ændret: 15. september, 2007 - Kommentarer (0)