Mike Oldfield - Science fiction - Libellus - Lise Andreasen - Etc.
Star Trek - Outer Limits - Taken - Fiction - Anne McCaffrey
Eurocon - 1966-70 - -75 - -80 - Konklusion
Dragonsong - Get off the unicorn - Dragonsinger - Dinosaur planet - The white dragon
 
     

The white dragon

Denne bog lægger sig primært op af begivenheder i Dragonquest, men giver i det hele taget spoilers til alle bøgerne i Drage-serien.

Jaxom er en "god dreng", der passer godt på sin drage, Ruth, og som fører sig behersket, som en kommende godsejer skal. Alligevel (eller måske netop derfor) bliver han drillet af de andre drenge. I øvrigt er han den eneste levende arving til godset, så det er vigtigt, at han lever op til den forpligtelse. Samtidig er det vigtigt at han lever op til samarbejdet med Ruth, og det giver konflikter, at skulle gøre begge dele samtidig.

Ruth er lille af en drage at være, men perfekt - og tilsyneladende mere behændig og snu end andre drager. Han er voksen nu, og har den specielle egenskab, at alle mini-dragerne kan lide ham.

Bogen følger bl.a., hvordan Jaxom og Ruth bliver voksne.

En anden konflikt i bogen er: hvad stiller man op med dem, der er vokset op på et gods, men som ikke umiddelbart kommer til at arve det? Kan de få noget land et anden sted, eller hvad?

Der er også en konflikt, mellem dem der forhandler, spørger osv. - og dem, der bare tager.

Endelig er bogen spændende på den måde, at SF-elementet endelig kommer tilbage: der bliver fundet bevis på, at menneskeslægten kom fra stjernerne.

Skabt: 11. januar, 2008 - Sidst ændret: 11. januar, 2008 - Kommentarer (0)